Soester Courant, 17 september 2020

[SOEST] De volleybalsters van Sovoco komen zaterdag niet in actie. Trainer Floris Verhijde is positief getest op corona. Ook drie speelsters uit het team en één speelster uit Dames 3 hebben klachten en zijn mogelijk ook besmet. Zij worden vrijdag getest.

,,Maandag kreeg ik gezondheidsklachten die met corona te maken konden hebben’’, vertelt Verhijde. ,,Daarom heb ik me dinsdag op mijn werk laten testen. Bij het Meander is een testlocatie voor medewerkers en dan krijg je zes uur later al de uitslag.”
De uitslag bleek positief te zijn. Verhijde: ,,Ik heb geen idee hoe ik het opgelopen heb. Vanaf 31 augustus kan het bij mij binnengekomen zijn. In die periode heb ik me eigenlijk alleen maar met volleybal bezig gehouden. Vanaf dinsdag zit ik dus in thuisquarantaine. Daarna ben ik vooral bezig geweest met regelzaken.”
,,Het levert veel gedoe op’’, verzucht de Soesterberger. ,,We hebben tegenstanders, scheidsrechters, tellers en publiek dat bij onze wedstrijd aanwezig was moeten informeren. De wedstrijd tegen Dinto gaat zaterdag niet door en wordt op een later tijdstip ingehaald. Het is belangrijk dat het zo klein mogelijk gehouden wordt.”
De speelsters die vrijdag getest worden krijgen zaterdag de uitslag. Als die negatief is, dan kan er maandag weer getraind worden. ,,Zelf ben ik er dan nog niet bij’’, weet Verhijde. ,,De afgelopen week hebben we besloten om niet te trainen. Ben ik de enige die positief getest is, dan kunnen de speelsters die fit zijn maandag weer de zaal in en spelen we volgende week zaterdag hopelijk wel.”
,,Mochten één of meer speelsters positief getest worden dan zal de rest van het team ook in thuisisolatie moeten. Dan gaat dit nog wel even duren voor ons.”
De heren van Sovoco komen zaterdag overigens evenmin in actie. Maar dat komt niet door corona, maar door een oneven aantal ploegen in hun poule. ,,Bij ons heeft niemand verschijnselen die wijzen op corona’’, zegt Brad Taylor. ,,Wij hebben ook niet samen gespeeld of getraind met Dames 1.’’