Sovoco D1 doet goede zaken

We hadden weer een prima weekje achter de rug. Op maandag wilde Eelco ons nog wat beter leren kennen, dus we hoorden over elkaars ‘fan-schappen’, wie er wel en niet van carnaval houdt, dat diverse mensen zin in hun reisjes hadden en dat Evi een saai leven heeft waarin niets gebeurt.
Ook werd er de hele week gesproken over een bijzonder verzoek dat we kregen. Daarover wellicht later meer, maar wat we er wel al over kwijt kunnen is dat onze talenten, gebroederlijke team-liefde en enthousiasme ook buiten het volleybal-wereldje zijn opgevallen…

Op zaterdag mochten we aantreden tegen rode lantaarndrager Compaen 2. Edwin was helaas ziek, dus trad Anto als hoofdcoach aan en kwam Bart haar assisteren. We wisten nog van de uitwedstrijd dat Compaen – met alle respect – een ander niveau heeft en de grootste uitdaging zou worden om zelf ons niveau te halen en vast te houden.

Met Daphne, Sandra, Daniela, Lieke, Kyra, Charla en Hanneke begonnen we aan de strijd. Onze passing begon wat instabiel, maar al snel pakten we ons eigen spel op en pakten we een voorsprong. Compaen had moeite met de pass en met ons hoge blok. Al snel hadden we het gat in hun verdediging gevonden. Evi kwam er voor Daphne in en binnen no time wonnen we met 25-11.

De tweede set kregen we al direct een serviceserie tegen. Maar toen we de pass weer op orde hadden en de focus weer terug hadden, waren we zo weer bij. We serveerden sterk. Jill kwam er voor de service in voor Charla en Jiska voor Kyra. Lieke werd duizelig, toen misselijk, daarna warm en toch weer koud. Conclusie; ze kon helaas niet doorspelen en Franke nam het van haar over. We stoomden eenvoudig door naar 25-16.

In de 3e set startte Jiska voor Kyra. Met degelijk spel en mooie service-series van o.a. Franke en Daphne hadden we binnen de kortste keren weer een voorsprong te pakken. Compaen kwam er niet doorheen. Jill kwam er achter weer in voor Charla en Evi kwam erin voor Sandra en pakte ook haar punten mee. Zo wonnen we met 25-8!

In de 4e set kwamen we onszelf weer even tegen. We startten slordig, de pass was wiebelig en we scoorden niet. Dus de turbo er weer op, slim spelen en zo hadden we de achterstand zo weer omgebogen naar een voorsprong. Ook later in de set hadden we nog een kleine terugval, maar het leverde geen echt gevaar op. Sandra serveerde sterk, Evi kwam erin voor Daphne en we zetten nog even aan. Jill deed weer een rondje achterin en zo wonnen we uiteindelijk verdiend met 25-19.

We waren voldaan omdat we deden wat we moesten doen; 5 punten pakken. Bart bracht ons nog tijdens het juichen al het goede nieuws dat koploper Dinto 1 maar liefst met 4-0 ten onder was gegaan bij de collega’s van onze tegenstander Compaen 1. Dat maakte ons pas echt enthousiast! Want dit brengt de spanning echt weer terug in de strijd om het kampioenschap.
Helaas moeten we die strijd verder aangaan zonder Daphne die gaat reizen, maar voegt Kirsten zich maandag gelukkig weer bij ons. En: Lieke voelde zich na afloop gelukkig weer goed.
Kortom; een mooie dag en dat werd gevierd met taart en pizzaaaa!

Donderdag spelen we de kwartfinale van de beker om 20.00 uur in De Bunt. We kunnen alle aanmoediging gebruiken! Daarna volgen er weken zonder competitie. We zullen dan veel gaan oefenen tegen 2e divisie teams. Tot donderdag!